Automate your Marketing
with Womplify




 
++ Melaka Wedding Photographer ++

By: Fadli Aris

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Jan-2011 17:36 Email | Share | | Bookmark
Majlis Perkahwinan Khuraizah & Herizal










































































Lama sgt dah tak update fp ni.. buat masa skrg ni, saya lebih aktif di facebook.. feel free to add me on facebook



Wednesday, 25-Mar-2009 17:55 Email | Share | | Bookmark
Shah & Azlin - Part 3 of 3 (Outdoor Session)

Pada awalnya, kami dah tetapkan untuk buat outdoor session ni pada hari sanding, tapi atas sebab2 tertentu (pengantin penat + hujan ), kami bersetuju untuk dibawa ke pagi esoknya. Tempat yang telah kami pilih untuk sesi outdoor ialah Taman Rekreasi (Tasik) Air Keroh.

Sesi outdoor pada kali ini dibantu oleh Polini dan Barri. Ye la, org kata the more the merrier kan . So, seawal pagi lagi kitorg dah sampai ke tempat yg dijanjikan. Tapi en. pengantin kita ni tak sampai lagi. (Paham2 je la kan ). Rupa2nya tgh touchup lagi. Jadi, terpaksa la kami tunggu. Untuk outdoor kali ni, saya minta pengantin ni pakai baju nikah.

Sedikit backlighting..



Saya suka ini gambar..



Sedikit aksi pose..



and candid..



sedikit B&W..



dan sedikit aksi romantis (dah macam resepi dlm rancangan memasak lak
)..







Selepas itu, kami ke Taman Seribu Bunga (betul ke ada seribu jenis bunga.. ke nama je.. )..



Dikelilingi bunga orkid..



Saya suka gambar ini. 1st time tgk, saya tau saya mesti nak 'B&W'kan gambar ini..





Disebabkan saya sangat suka dengan busana waktu persandingan, saya minta pengantin ni pakai baju tu untuk shoot di Masjid Selat. Ye la, dah beli mahal2, takkan la nak pakai sekejap je kan .



This is my 2nd fav photo in this entry..







E'eh, main tarik2 pulak..



Love the color on that glass..





Sedikit silhouette..



This is my fav in this entry. I love the mood in this photo..



Saya minta mereka bawa bouquet yg digunakan pada hari sebelumnya untuk gambar ini (kan bagus kalau bouquet tu gunakan ros merah)..



Tapi, bila dah buat sepah, kena la kutip balik..





Sunday, 1-Mar-2009 04:00 Email | Share | | Bookmark
Shah & Azlin - Part 2 of 3 (Persandingan - Melaka)

Majlis Pernikahan sebelah pengantin perempuan ini berlangsung di Dewan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (Tengkera). Untuk majlis ini, pasangan pengantin ini mengenakan busana dari butik Salikin Sidek dan menggunakan perkhidmatan Saidatul Nisa untuk dandanan dan solekan.


Kak Sai tengah solekkan Azlin..



Shah buat QC (Quality Control)..



Sabar menunggu giliran untuk di'touch-up'.



Isn't she beautiful..



Mengikut perancangan, pasangan pengantin ni hanya akan berarak seperti biasa. Walau bagaimanapun, tanpa pengetahuan pasangan pengantin, sedara mara azlin dah aturkan untuk mereka berarak dengan beca. Kira macam surprise laa..





Pasukan kompang yang menyambut ketibaan pasangan pengantin. This is my 2nd favorite photo in this entry.





Seperti biasa, mesti nak kena bayar tol, baru bole naik pelamin. Tapi terkejut gak sebab tukang jaga tol sampai sediakan bakul.



Dah bayar tol, baru bole naik pelamin.







Acara tepung tawar berpasukan..









Acara makan beradap.





Yummy!!!



Selepas makan beradap dan potong kek, kami ke pelamin semula untuk bergambar pose di pelamin.





Selepas itu, saya bawak mereka ke masjid tempat pernikahan mereka (Masjid Tengkera) untuk bergambar di sana. This is my favorite photo in this entry.



Saya mmg suka sgt dengan masjid ni.







Keesokan harinya, kami akan mengadakan sesi outdoor di sekitar Melaka yang akan saya uploadkan untuk entry seterusnya.


Wednesday, 18-Feb-2009 20:30 Email | Share | | Bookmark
Shah & Azlin - Part 1 of 3 (Akad Nikah)

Majlis Akad Nikah untuk pasangan Shah & Azlin ini berlangsung di Masjid Tengkera, Melaka (masjid yang sangat cantik - bagi saya la). . Untuk majlis ini, saya start awal sebab shah nak saya shoot gambar persiapan bagi pihak lelaki dan perempuan. Keluarga Shah yang datang dari Kedah menginap di Watercity Resort. So, sesampainya saya di sana, saya terus call shah yang kemudiannya paksa saya untuk makan dulu. Macam paham2 je. Terima kasih Shah.

Lepas tu, kami terus ke bilik Shah sebab ada beberapa perkara yang dia nak siapkan.






Ha, kalau nak tau, perkara yang nak disiapkan tu ialah dia nak siapkan hantaran. Terkejut jugak bila Shah cakap yang hantaran dan bouquet tu dia buat sendiri.









Selesai aje shoot persiapan Shah, saya terus ke rumah Azlin di Tengkera untuk tengok persiapannya.







Dan kami terus ke masjid selepas itu. Maka bermulalah upacara akad nikah.





Shah menggunakan syiling emas Dinar sebagai mas kahwin untuk Azlin.



Interior masjid yang cantik.























Majlis berakhir agak lewat juga pada malam itu kerana keluarga mereka ada buat majlis berinai besar. Keesokan harinya akan diadakan Majlis Persandingan di Dewan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (Tengkera).



Tuesday, 17-Feb-2009 16:49 Email | Share | | Bookmark
Shah & Azlin - Intro

Majlis Pernikahan Shah & Azlin di Masjid Tengkera, Melaka.




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net